Mayıs 20, 2019

Basında ÖzÜ - Kadına "yok" muamelesi!

Cumhuriyet

Özyeğin Üniversitesi kuruluşunun 10. yılı etkinlikleri kapsamında "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Mücadelesinde Erkeklerin Rolü" başlıklı panele ev sahipliği yaptı. Özyeğin Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi'nin düzenlediği panelde, toplumsal cinsiyet eşitliğine ilişkin çabalara erkeklerin katılımını sağlamayı amaçlayan proje ve oluşumlar konuşuldu. Moderatörlüğünü siyaset Bilimci Prof. Dr. Serpil Sancar'ın yaptığı panelde konuşan Eleştirel Erkeklik İncelemeleri İnisiyatifi'nden Dr. Murat Göç, "Kadın ve erkek kimlikleri en başta biyolojik kimlikler değil, kültürel ve politik kimlikler aslında" dedi. Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) Babalık Çalışmaları Direktörü Hasan Deniz, cinsiyet eşitliği mücadelesinin erkekleri dönüştürmekle mümkün olacağını ifade etti. Deniz, "Erkekleri dönüştürmek gerekiyor. Peki nasıl?" İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Nazan Moroğlu da, kadınların başta siyaset olmak üzere birçok alanda sa. yıca çok az olduğunu belirtti.